K Å S A


S T R A N D E N

Trassliga klumpar av tång och en halvtaskig dumpande våg. Snabba åk i långsamma solnedgångar. Det är inte alltid så mycket att se – men det är alltid värt att kolla Kåsa.

Köp nu!

S N Ä C K A N

• Kammussla (Pectinidae):
De flesta arterna lever fritt på ­sandiga underlag, några väljer dock att knyta an till ­fasta föremål såsom stenar eller sjögräs vid någon tid i livet. Tomma skal från kammusslor kan påträffas i sanden på västkustens stränder.

• Surfare (Vågus Addictus):
De flesta arterna lever fritt på sandiga underlag. Några väljer dock att knyta an till fasta föremål såsom familj och jobb vid någon tid i livet.
Tomma skal av surfare kan påträffas på kontor i västkustens städer.

Köp nu!

F Y R E N

200 meter från Surfkiosken står Subbe Fyr, Kåsa-ikonen som sett alla swell sen 1934. En stadig local som vet allt om det mesta och ser ner på de flesta.
En bra dag vid Kåsa börjar vågen strax nedanför fyren och peelar ända in till stranden. När du paddlar ut igen, med stokemätaren på max, hörs en konstig röst från udden: ”Fin våg – men du skulle varit här för 80 år sen…”

Se mer

H A N D E N

Aloha betyder Hej, Välkommen, Lycka till och Peace & Love på samma gång. Surf sammanfattat med två fingrar. Varberg är långt från Hawaii och Kåsa Beach är väl ungefär motsatsen till Banzai Pipeline, men en shaka funkar överallt – hälsa på en främling och sprid lite stoke.

Se mer

V Å G E N

Korta åk, close-outs och drop-ins? 100 surfhungriga weekend warriors och en proppfull parkering?
Eller en perfekt peak i varje ände av stranden och bara dina tre polare i vattnet?
Vågorna på Kåsa överraskar sällan men man vet heller aldrig vad man får. Det enda som är säkert är att vi alltid kommer tillbaka. Kanske är det epic just denna gång…

Se mer